Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо пък 1.6 да е слаб?!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо пък 1.6 да е слаб?!

Темата е пускам понеже всеки разправя, че 1.6 не вървял, купето било тежко за тоя мотор, повече гори и т.н.
    НЕ знам кое му е слабото от 0-100 за ~10.5 секунди... колкото 1.9 дизела.
    Максималната му скорост е съвсем прилична ~ 200км.
    И според мен разхода градско е по-малк от 1.8.
    Аз карам 1.6 /нямам газова/ и като за 1.6 съм си доволен. ДОста нови коли имат същите х-ки.
    Естествено, не бих съжалил ако ми беше 1.8 или 2ка, ама все пак колите ги взимаме заради състоянието им, не колко коня е
    Просто реших да споделя тази гледнa точка с вас с мисълта, че 1.6 не е за подценяване.

Edit: Признавам си, че като пусна климатика и музиката силно + возещите се, се усеща че не достигат 120 кончета най-вече в планина Говорим за по-бързо ускорение де...
    Last edited by R-156; d.m.y г., 18:51. Основание: допълване
    156 TS
    ex. Spider TS

Здрасти колега и аз съм с 1.6 мотор карам на бензин и върви прилично.Дърпал съм се с рено 19 1.8 109 коня държаме една кола до 150 и после нямаше шанс.Несъжалявам че не е 2.0 или 2.5 щото обслужването е по скъпо.

Comment

Moита също е 1.6 и аз съм доволен(не че на 2 не бих отказал)но като вдигне оборори движи много добре.
      фен

Comment

Или хубаво или нищо!!!
        1.6 мотора си се супер-колата върви идеално и винаги ми доставя удоволствие на пътя
        sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
        Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
        Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
        Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Хора различни, гледни точки много....Това дали 1,6ТС (сток) може да се определи като "слаб", зависи от стила на каране на шофера, дали през повечето време караш с повече от 1 човек в колата, багаж итн

На мен лично 1,6ТС ми "омаля"
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

И на мен ми е омаляло,но за сега съм доволен и наи вече на това че е алфа ромеооо
            Last edited by bi40; d.m.y г., 21:48.
            фен

Comment

На мен също ми малнее,но когото съм возил му е харесала динамиката на автомобила.

Comment

На мене 1.8 ми е малко незнам за вас . Смисала 156 ца 1.6 да се купува е никакъф 145 може .
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Teмата да отива в коша докато не е станало късно или в някой друг раздел, щото ще се почнат едни спорове, видиш ли мойто гардже най-хубаво и т.н. и т.н.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                    СмисAла 156 ца 1.6 да се купува е никакъф 145 може .
                    Каква е точно разликата м/у 156 и 145, че при едната може, а при другата - не Предполагам, че визираш килограмите, но разликата там е почти никаква, ако не се лъжа
                    Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:49.
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      Teмата да отива в коша докато не е станало късно или в някой друг раздел, щото ще се почнат едни спорове, видиш ли мойто гардже най-хубаво и т.н. и т.н.
                      Темата не е пуснах с тази цел, а точно обратното.
                      Да стане ясно, че 1.6то е приличен за купето. Както казвах не виждам разлика с 1.9 дизел.
                      А на тея дет са им слаби, то и на хората с ферари пак им идват слаби колите. Като им са слаби да си купят по-бързи
                      Просто ми става смешно като каже някой
                      Смисала 156 ца 1.6 да се купува е никакъф
                      Нормално, който има по-мощна алфа да се фука, че малките мотори са нищо
                      Има сумати коли, които правят 0-100 за 10.5 и повече, дори и нови скъпи коли. И те ли нямат смисъл ?
                      И щом 1.6 е малко за 156-то, какво ще кажете за 1.9 JTD при 159 примери много.
                      Last edited by R-156; d.m.y г., 23:27.
                      156 TS
                      ex. Spider TS

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
                        Темата не е пуснах с тази цел, а точно обратното.
                        Да стане ясно, че 1.6то е приличен за купето. Както казвах не виждам разлика с 1.9 дизел.
                        А на тея дет са им слаби, то и на хората с ферари пак им идват слаби колите. Като им са слаби да си купят по-бързи
                        Просто ми става смешно като каже някой
                        Нормално, който има по-мощна алфа да се фука, че малките мотори са нищо
                        Има сумати коли, които правят 0-100 за 10.5 и повече, дори и нови скъпи коли. И те ли нямат смисъл ?

Твойта може ли за тея секунди да ги вдигне .
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Който ти ги разправя тия, или не разбира от коли, или го е яд, или кара нещо по-бързо и по-икономично, което е труднопостижимо за бензинова кола от тия години! Повечето ми приятели карат коли, които са горе-долу еднакво мощни, еднакво тежки, но техните вадят разход от порядъка на поне 10 градско, докато моята се държи повече от прилично с 8.75л в София! Така че хич не ги слушай, 1.6 не е за подценяване!
                          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                          BMW 328i

Comment

1.6 си има плюсовете, но те не са много......икономията не е кой знае колко малко, може би данъци и прочее може да е по малко, но като цяло 1.6 не е мотор за Алфа като 156, ся всеки си има предпочитания все пак....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                              Твойта може ли за тея секунди да ги вдигне .
                              Ела да видиш. Дава каталожни дани.
                              И за ускорението, и за максималната скорост.
                              Да не се отклоняваме от темата с нападки!
                              И на мен ми идва слаба понякога... все пак съм млад човек и обичам адреналина, и скоростите. Но не е толкова слаба, все пак.
                              Last edited by R-156; d.m.y г., 23:35.
                              156 TS
                              ex. Spider TS

Comment

Working...
                              X